#10 beneficii sanatoase in a juca Paintball

Acum, deși iarna este pe aproape, noi nu trebuie să intram în “hibernare” precum aricii. Este acea perioadă a anului în care începem să devenim mai leneși și să nu mai punem așa de mult accent pe aspectul fizic. Nu trebuie să uitam de activitățile noastre fizice și nici de cum ne putem distra într-un mod sănătos.

Unul din cele mai potrivite modalități de a scapă de această “hibernare” este de a organiza un meci de paintball.

 

#1. Adds variety to your regular routine

Deși paintball-ul este considerat doar un joc, acesta este cu adevărat sănătos pentru organism. Ieșirea din rutina de zi cu zi, este  benefică atât pentru minte cât și pentru corp.

 

#2. Full body workout

Jocul fiind foarte rapid, strategia și vigilența sunt  esențiale. Deoarece jocul este atât de rapid în acțiuni și extraordinar de strategic, mulți jucători sunt atât de prinși în acțiunea pe care o fac, încât nici măcar nu își dau seama cum corpul lor beneficiază de un antrenament complex.

 

#3. Increases endurance

Atunci când joci un meci de paintball, sistemul cardiovascular începe să se confrunte cu un antrenament intensiv și pompează tot mai mult sânge în organism, care va crește nivelul de rezistența datorită cantității extinse de serotonină pe care acesta începe să îl primească. 

 

#4. Increases strength

Jocul acesta vă va cere să vă mișcați rapid în timp ce jucați.

O data cu mișcatul acesta rapid, vă puneți toți muschii în funcțiune, picioarele de la cum alergați și de la ghemuirile făcute pentru a vă ascunde sub anumite obstacole, brațele de la tragerea la ținta, iar trunchiul de la forțarea în stabilitate a corpului

 

#5. Increases interpersonal skills and self confidence

Paintball ul este in primul rând un sport de echipa. Acest lucru necesită strategii și poate fi realizat atunci când toți jucatorii lucrează împreuna ca o echipa și nu individual.

Jocul promovează spiritul de echipa și îmbunătățirea abilitaților unui lider, de a știi cum să îi conducă pe ceilalți coechipieri spre victorie. 

 

#6. Great for weight loss and overall health

Inutil să mai menționam faptul că acest joc ajută și la arderea mai multor calorii. Exercițiile intense obținute dupa un antrenament pot îmbunătăți ciclurile de somn și pot stimula metabolismul. Exercițiile fizice regulate, reduc riscul tensiunii arteriale și depresia 

 

#7. Major stress relief

Jocul de paintball este una din cele mai bune modalități de a-ți elimina „frustrările” adunate pe parcursul unor zile fără a putea face rău cuiva și în special fără a-ți face rău ție. 

Endorfinele pe care organismul tău le elimina în timpul unor exerciții intense, ajută la echilibrarea sistemului nervos și iți aduc un sentiment de calm. 

 

#8. Promotes teamwork

Lucrul în echipa este esențial, și nu doar într-un joc, lucrăm zilnic cu oameni, de ce nu ne-am pune singuri la un test pentru a vedea cât de buni suntem în a lucra în echipă?

Echipa ta trebuie să învețe să lucreze unul cu altul pentru a crea strategii, pentru a începe să planifice o victorie și pentru a învață cum să se coordoneze doar din priviri. Într-un astfel de joc coordonarea corectă face diferența dintre victorie si înfrângere.

 

#9. It is healthy to be outdoors

Exercițiile și antrenamentele care au loc în aer liber îți măresc starea de spitit, concentrarea  și imunitatea. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Michigan, plimbările în natură îmbunătatesc sănătatea mintală, precum și nivelul semnificativ mai scăzute de depresie și sentimentele de stres.

 

#10. It’s FUN!

Spre final, cine nu poate spune că un pic de distracție și de adrenalină nu este sănătos și benefic pentru organism?

Pe lângă toate celelalte beneficii cel mai important este că putem să fim din nou copii pentru o perioadă scurtă de timp.

Echipa Bullet Paint