Prima zi la paintball - ce ar trebui stiut?

Regula 1 – SIGURANTA!

MASCA STA PE FATA ATATA TIMP CAT ESTI PE TEREN! Indiferent de ce se intampla sau crezi ca se intampla, indifferent ca runda s-a incheiat sau crezi ca s-a incheiat, indiferent ca mai sunt jucatori sau nu mai sunt jucatori in teren, indiferent ca ai luat o bila fix in lentila sau lentila s-a aburit, MASCA RAMANE PE FATA! Masca poate fi scoasa doar in locurile indicate de organizator ca fiind sigure. Daca organizatorul omite sa indice aceste locuri, mai bine intrebi inainte de inceperea jocului si te asiguri ca toata lumea a inteles cand si unde poate fi data masca jos.
Butonul de siguranta al marker-ului. Din nefericire, aici, trebuie sa recunosc, in Romania, organizatorii nu par sa tina cont de acest accesoriu esential. Acea protectie care bloceaza markerul, va scuti multa lume de lovituri inutile primite in zona sigura, de la distante de jumatate de metru sau chiar mai 

Regula 2 – Nu lua bile de pe jos!

Inteleg ca poate fi frustrant sa ramai fara munitie in mijlocul rundei, insa rezista tentatiei de a te apleca dupa bilele de pe jos. Bilele de paintball sunt fabricate dintr-un amestec gelatinos de coloranti alimentari si apa. Odata trase din marker, aceste bile se deformeaza iar consistenta lor aduna orice impuritate. In momentul in care incerci sa le refolosesti, bilele se vor sparge in interiorul marker-ului iar acesta nu va mai functiona si tot tu vei avea de suferit!

Regula 3 – Gandeste inainte sa apesi pe tragaci!

Daca pe PC sau Playstation ti se pare amuzant sa-ti elimini membrii propriei echipe, la paintball, acelasi comportament s-ar putea sa iti faca cunostinta cu noi nivele de durere, pe care corpul tau le poate suporta. Si daca chiar simti nevoia sa-ti enervezi propria echipa, elimina-i de cateva ori – tin sa precizez ca nu imi asum scenele de violenta care vor urma.
Daca, insa, vrei sa descoperi ce insemna paintball-ul, cu adevarat, si sa te bucuri de satisfactia de a face parte dintr-o echipa, gandeste de doua ori si trage odata. Dezvolta-ti discernamantul si incearca sa constientizezi pozitia, pe terenul de paintball, a membrilor echipei proprii.

Regula 4 – Fair Play

O notiune care, desi este in alta limba, ar trebui sa fie cunoscuta de oricine practica orice fel de sport sau activitate recreativa, care presupune interactinuea cu alte persoane.
Spatiul virtual este locul in care, toate frustrarile si nevoia de a trisa, sunt exprimate, fara ascunzisuri. Terenul de paintball este, insa, un loc in care toti participantii sunt prezenti cu un singur scop: distractia. Stapaneste-ti orice pornire de a nu recunoaste cand ai fost eliminat sau de a te enerva daca altcineva face asta. Incearca sa te simti bine, sa nu iei lucrurile in serios si sa nu devii mai competitiv decat este nevoie.
Cand esti eliminat, recunoaste, astfel vei castiga admiratia tuturor.

Regula 5 – Ohelari de cal

Din cand in cand s-ar putea sa fie interesant sa incerci un concept revolutionar in paintball: uita-te in jurul tau!
Jucatorii incepatori sunt, de cele mai multe ori, atat de concentrati pe o singura tinta, incat intreaga echipa adversa ii pot inconjura si veni langa ei, sa le tina de cald, fara ca ei sa-si dea seama. Trebuie sa fii, constant, constient de ce se intampla in jurul tau – fa asta iar sansele sa fii eliminat, inainte de a apuca sa tragi o singura bila, scad considerabil!

Regula 6 – Miscare!

Paintball-ul este un joc care favorizeza participantii activi, un joc solicitant din punct de vedere fizic. Daca te hotarasti sa te ascunzi in spatele unui obstacol si sa astepti ca adversarii sa vina la tine, cere de la organizator o patura cu care sa te acoperi si o carte buna ca sa nu te plictisesti.
O buna parte din jucatorii novici prefera sa se opreasca in spatele unui obstacol si sa astepte sa vina jocul la ei. Voi repeta un lucru pe care il spun tuturor celor care joaca pentru prima oara, paintball-ul este mai sport decat pare! Sa joci paintball nu insemna sa astepti sa vina jocul la tine! Misca-te, avanseaza pe teren, fii activ, doar asa iti poti ajuta echipa sa castige! Nu faci nimic bun daca te ascunzi in spatele obstacolului si astepti. Daca faci asta s-ar putea sa-ti dai seama ca paintball-ul nu este pentru tine.

Echipa Bullet Paint