La multi ani, Romania! - 1 Decembrie

Unul  dintre cele mai asteptate evenimente , data de 1 Decembrie 1918. Cu toate ca aceasta lecție nu are cu mult peste 100 de ani, aceasta  ascunde o poveste și un eveniment remarcabil pentru țara noastră.

Pe lângă însemnătatea speciala de zi naționala – 1 Decembrie marchează și un eveniment istoric foarte important: unirea Transilvaniei cu România. 

Cu doi ani in urma, in vara anului 1916 România intra in război, platind insa un pret scump din cauza participarii unui numar mare de soldati din toata tara. In contextul de atunci, s-a ales eliberarea Ardealului de sub conducerea austro-ungara si unirea lui cu tara mama Romania. Sfarsitul primului razboi mondial a adus destramarea unor puterii si imperii ce domnisera veacuri intregi. 

In noiembrie 1918, congresul național a romanilor din Bucovina a ales unirea necondiționată cu România a tuturor teritoriilor Moldovei. Au fost create și încheiate structuri ca mai apoi sa aiba loc in Alba-Iulia Marea Unire.

La 1 Decembie cei 1228 de delegați, deputați ai romanilor din Transilvania, Banat, Crișan și Maramureș prezenti in sala unirii au votat. 

Marea Unire, proclamata la Alba-Iulia a avut imediat ecou prin toate colțurile lumii

In aceasta zi romanii decpretutindeni sarbatoresc alaturi de cei dragi cu gandul la tara lor Romania

LA MULTI ANI, DULCE ROMANIE

Echipa Bullet Paint