Regulamet paintball


1. Poarta in permanenta echipamentul de protectie.
 
        Este interzisa intrarea pe teren (delimitat de plasa de protectie) fara echipamentul de joc si protectie compus din combinezon si casca. Este obligatoriu ca fiecare
persoana sa poarte echipamentul de protectie atunci cand este expusa in mod direct actiunilor din câmpul de joc, in timp ce jocurile sunt in plina desfasurare sau atunci
când sunt expusi unei zone in care markerele sunt folosite. Casca va fi purtata in mod obligatoriu in tot spatiul de joc. Nerespectarea purtarii echipamentului de
protectie sau indepartarea temporara, inclusiv ridicarea deasupra sau lasarea dedesubtul ochilor sau in alte conditii decât cele aprobate de arbitru, va avea ca rezultat eliminarea jucatorului. O bila cu vopsea are o viteza destul de mare incât sa provoace orbirea in cazul in care loveste ochiul fara protectie. Orice ranire a vreunui jucator sau a oricarei alta persoana spectatoare sau aflata in trecere, datorata nerespectarii regulilor de joc si utilizare a echipamentului de protectie va fi imputata exclusiv jucatorului vinovat de nerespectarea prezentelor reguli.

 
2. In cazuri extreme cere oprirea jocului.
 
        Daca in timpul jocului masca de fata a unui jucator este din intâmplare data la o parte si acesta se afla in zona de joc, el este obligat sa se arunce la pamânt cu fata in jos, sa-si acopere fata sau capul cu mâinile si sa strige: “OPRITI JOCUL !”.
 
3. Asigura-te ca ai inteles explicatiile arbitrului referitoare la modul de functionare al markerului.
 
        Incearca sa cunosti cât mai bine arma. Daca nu stii ceva despre ea sau echipament mai bine intrebi decât sa ajungi in teren si sa nu stii ce sa faci. Markerul are un sistem de blocare (siguranta) care trebuie dezactivat numai la inceperea jocului (respectiv la semnalul arbitrului) si care trebuie activat in momentul in care ai fost eliminat. Este interzisa parasirea terenului de joc cu markerul neblocat!
 
4. Nu modifica setarile markerului, ele au fost reglate pentru a functiona optim.
 
        Este interzisa introducerea in rezervorul de munitie a bilelor ramase pe teren, chiar daca acestea sunt aparent nedeteriorate.
Descarcarea markerului catre un jucator este interzisa daca acesta se afla la o distanta mai mica de 5 metri.

 
5. Jocul se desfasoara numai pe terenul special amenajat, delimitat cu plasa de protectie.
 
        Accesul pe terenul de joc se face prin locul marcat si indicat de arbitru, fiind interzisa intrarea si/sau parasirea spatiului prin alt loc. De asemenea jucatorii sunt obligati sa respecte traseele marcate special in terenul de joc.
 
6. Nu incerca sa stergi vopseaua de pe tine.
 
        Un jucator care ascunde sau sterge intentionat o marcare cu vopsea comite o contraventie. Jocul are foarte mult de suferit din cauza celor care nu joaca corect.
 
7. Daca un jucator este lovit, el trebuie sa strige tare “LOVIT” sau “MORT” pentru a-i anunta pe ceilalti jucatori ca a fost eliminat.
 
        Un jucator este eliminat din joc atunci când este marcat cu vopsea in orice loc al corpului sau echipamentului. In momentul eliminarii, jucatorul va trebui sa strige “LOVIT” sau “MORT”, sa blocheze arma (sa puna siguranta) si sa iasa din teren cu teava markerului indreptata in jos si cu cealalta mâna deasupra capului (astfel incât sa poata fi observat de catre ceilalti participanti), purtând casca de protectie pâna la iesirea de pe teren. Jucatorii eliminati nu pot ceda echipamentul sau munitia coechipierilor.
 
8. Comportamentul agresiv este interzis.
 
        Contactul direct sau incercarea de a pune mâna pe markerul adversarului se penalizeaza cu eliminarea. Impuscarea intentionata a unui arbitru, spectator, trecator sau jucator deja eliminat este interzisa. Orice certuri, abuzuri sau limbaj obscen folosite impotriva jucatorilor sau arbitrului in incinta sau in afara terenului sunt interzise.
 
9. Este interzisa tragerea asupra altor obiective, altele decât cele aflate in terenul special amenajat.
 
        Nu indrepta markerul, chiar si in joaca, spre ceilalti participanti, spectatori, arbitru sau orice alta “tinta” in afara terenului delimitat cu plasa de protectie.
 
10. Orice prejudiciu datorat folosirii necorespunzatoare a echipamentului de paintball si/sau nerespectarii regulilor de joc, atrage dupa sine raspunderea persoanei vinovate.