Putin despre aceasta pandemie...
Numita si Coronavirus (Covid - 19)

O piesă de teatru în 5 acte

Actul I

Un blestem dar și o binecuvântare

Accesul nelimitat și neîngrădit la internet ține locul acum unei îmbrățișări, unui zâmbet pixelat dar în special ține locul unei afirmații „abia aștept să te văd”. Oamenii au reînvățat să aprecieze adevăratele valori, au învățat să se aprecieze mai mult unul cu altul. Au învățat cât de importantă este lumea, natura și cât rău au putut să facă mediului înconjurător prin haosul provocat de ei.

Ultimele săptămâni au fost pentru noi toți un adevărat test de responsabilitate, de a da dovadă cu adevărat de maturitate, de a da dovadă de respect pentru oamenii care mor pentru, ca noi să #stamacasa, acestea au fost niște săptămâni epuizante. Eroii noștri din spatele cortinei sunt cadrele medicale, armata, oamenii care au ales să ne pună pe noi, viața noastră, în fața propriei vieți. Oamenii care stau în fața cortinei sunt oamenii care ne conduc, oamenii care la final de pandemie o să fie mândri ca au știut cum să gestioneze atât această criză pandemică cât și economică, uitând care este valoarea reală din spatele cortinei, uitând de care parte sunt ei.

Accesul nelimitat la internet a făcut adevărate controverse în rândul societății , începând de la politica și terminând cu clasele sociale. Generația noastră, generația vitezei a reușit să stârnească în lume și mai multă panică, nebunie cu știri false despre ceea ce se întâmpla în lume fapt care nu a făcut decât să înrăutățească și mai tare această perioadă.

Actul II

Despre COVID 19

Coronavirus-urile sunt o familie numeroasă de virusuri care pot provoca boli la animale sau la oameni. La om provoacă infecții respiratorii, de la răceala comună la boli mai severe.

Noul COVID 19 este o tulpină care nu a mai fost identificata până acum la om, deci reprezintă un semnal de alarmare pentru societate. Din cauza că nu exista un medicament, mulți dau adevărate bătălii între viață si moarte. România anunță că această tulpină COVID – 19 atacă căile respiratorii provocând o pneumonie acuta, neștiind pe deplin toate caracteristicile acestei boli.

Actul III

Riscuri

În pandemie, ca și în război exista riscuri de diferite dimensiuni.

Acest virus prezintă o rată foarte mare de infectare, nu foarte gravă la persoanele cu imunitatea bună și nefiind purtătoare și de alte boli , dar cu efecte devastatoare la persoanele mai bătrâne sau mai sensibile.

La rândul ei, economia a fost grav afectată de această pandemie. Locurile publice precum restaurantele, hotelurile, firmele, companiile care au impact direct cu oamenii au avut si încă au grav de suferit. Depinde de ei dar și de autorități cum o să fie gestionată situația pentru a reporni fiecare rotită a angrenajului.

Distanțarea socială care a fost impusa , a avut un rol benefic în limitarea răspândirii infecție în societate, dar a lăsat adevărate cicatrici  pe omenire. Oamenii se hrănesc cu zâmbete, cu o ieșire în parc, cu un apus de soare, cu socializarea dintre ei. Prin această distanțare socială oamenii au învăța să aprecieze mai mult secunda în care se află, persoana pe care o văd în acel moment fără a se mai gândi măcar pentru o secundă la problemele pe care le au sau afacerile pe care le conduc.

Actul IV

Prevenția

Deși sunt lucruri care ne-au fost spuse de nenumărate ori, ni s-a adus din ce în ce mai des la cunoștință ceea ce înseamnă prevenția, noi în continuare ocolim aceste lucruri de bază și foarte importante pentru noi dar și pentru restul oamenilor.

  1. Spălați-vă des pe mâini cu apă și cu săpun timp de 20 de secunde. În cazul în care nu aveți la îndemâna apă sau săpun, folosiți o soluție pe bază de alcool.
  2. Acoperiți-vă gura și nasul cu un șervețel de unică folosință când tușiți și strănutați.
  3. Evitați pe cât posibil contactul cu persoanele care au febra, tușesc sau au mici semne de răceala.

Prevenția, recomandarea cea mai sigură, rămâne informarea din surse sigure, surse precum Ministerul Sănătății sau chiar informarea de la medici nici de cum de pe site-uri „bine făcătoare”

Actul V

Noi

Noi suntem o firmă mică, o firmă care și ea a fost afectată exact la fel ca și restul firmelor și a companiilor iar acum trebuie să învățăm să ne ridicăm.

Am început de la o simpla pasiune negândindu-ne unde am putea să ajungem în decursul  anilor , dar am învățat să apreciem fiecare zâmbet adus la ușa noastră de către oameni. 

Acum la finalul acestei pandemii, care este totuși departe de a se termina, ne dorim ca oamenii să nu uite tot ceea ce au învăța la nevoie, precum să se aprecieze mai mult unul pe altul, să învețe să fie mai uniți și în special ceea ce înseamnă responsabilitatea de mult uitată.

Regulile stricte de igienă nu trebuiesc acum uitate sau șterse cu buretele de parcă nici nu au existat, ele trebuiesc în continuare susținute și aplicate chiar dacă această pandemie o să se sfârșească.

Afirmația „abia aștept să te văd” trebuie să existe și după ce lumea o să își reia activitatea cotidiană, lucrurile cu un impact puternic trebuiesc ținute minte și după ce răul a trecut.

Echipa Bullet Paint