Am putea spune ca team building-ul este un proces gandit sa dezvolte si sa motiveze un grup, sa imbunatateasca relatiile si raporturile dintre membrii pentru depasirea barierelor in atingerea obiectivelor comune, astfel incat sa devina o ECHIPA. Termenul de “team building” provine de la cuvantul “echipa”, iar daca este sa facem o traducere vom vedea ca “team building” inseamna de fapt “construirea unei echipe”.

Pentru angajati, “team building” inseamna timp de calitate petrecut alaturi de colegi: activitati de echipa ce presupun cooperare, strategie, comunicare, creativitate, iar uneori chiar depasirea propriilor limite dar si distractie. La fel este si paintball-ul, un joc ce combină strategia cu munca în echipă, viteza de reacţie şi exerciţiul fizic.

Acest joc se practica si la nivel de sport profesionist. Acest lucru implică competiții naționale și internaționale, echipe profesioniste, ligi etc. Paintballul este folosit si de catre fortele de ordine si chiar in armata in scopuri de antrenament.