Will you be my Valentine?

Valentines Day este prin definitie o sarbatoare a iubirii. Aceasta sarbatoare a fost de curand adusa si la noi. Prin intreaga lume, indragostitii isi fac declaratii de dragoste care mai decare frumoase.

Scurta legenda despre Valentine’s Day

Primul Sf. Valentin a intrat în calendarul Bisericii la propunerea papei Ghelasie I în secolul V d.H.

Numai doi au rămas, însă, în memoria colectivă: Valentin de Roma, preot, iar Valentin de Terni, a fost numit episcop.

In afara de legendele privitoare la originile Zilei Indragostitilor, exista si cea legata de Sfantul Valentin. Un Valentine încarcerat a trimis primul „Valentine” după ce s-a îndrăgostit de o tânără fată care la vizitat în perioada în care a fost închis. Înainte de moartea sa, se presupune că i-a scris o scrisoare semnată „De la Valentine-ul tău”, o expresie care este încă folosită astăzi. Deși adevărul din spatele legendelor Valentine este întunecat, toate poveștile subliniază atracția sa ca o persoană simpatică, eroică și – cel mai important – romantică. Până în Evul Mediu, probabil datorită acestei reputații, Valentine ar deveni unul dintre cei mai populari sfinți din Anglia și Franța.

Felicitarea si cadoulrile de sfantul valentin

Valentine’s Day s-a născut din obiceiuri cavalereşti şi curteneşti, cel mai vechi fiind acela ca un cavaler să dăruiască stihuri de amor doamnei inimii lui. Aceste stihuri se dăruiau la început pe un pergament desăvârşit ilustrat, desigur foarte scump şi unic. Asa a luat nastere aceasta scrisoare de sfantul Valentin 

Asa dar, iubirea nu se masoara in timp, bani, varsta sau genul sexual. Iubirea este cea mai sincera parte pe care omul o poate daruii.Iubira nu alege cand sau sub ce forma sa apara, ea pur si simplu isi face aparitia.

Echipa Bullet Paint